PROGRAM KELUARGA ANGKAT PELAJAR-PELAJAR TOKYO UNIVERSITY OF FOREIGN STUDIES

jepun.jpg

PROGRAM KELUARGA ANGKAT PELAJAR-PELAJAR TOKYO UNIVERSITY OF FOREIGN STUDIES KERJASAMA KERAJAAN NEGERI KEDAH DAN INSTITUT KAJIAN INDONESIA, THAILAND DAN SINGAPURA (UUM-ITS)

UUM-ITS dengan kerjasama Kerajaan Negeri Kedah dan Yayasan Salam telah menjadi hos kepada 14 pelajar mobiliti siswazah dan pasca siswazah dari Tokyo University of Foreign Studies (TUFS). Mereka berada di Kedah selama 4 hari daripada 4-8 Mac 2018.

Mereka yang mendarat di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim Kepala Batas telah disambut oleh Dekan GSGSG, Prof. Dr. Mohd Kamarulnizam Abdullah selaku penasihat program dan wakil daripada Yayasan Salam dan Kerajaan Negeri Kedah.

Para pelajar tersebut telah ditempat melalui program keluarga angkat. Mereka diletakan di dalam keluarga angkat di Jitra, Sungai Petani, Alor Star dan Pendang. Program ini adalah sebahagian daripada program mobiliti tanpa kredit yang dijalankan oleh UUM-ITS untuk TUFS semenjak tahun 2016.